Kemi

methan

18. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

 find dernæst vha. Mængedeberegning, hvor meget massen af alle de indgående stoffer er, hvis der afbrandes 80,80 g methan. 

__ CH4(g)      +       _ O2(g)   à    _CO2 (g)       +    _H2O (l) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2017 af janhaa

CH4 + 2O2 => CO2 + 2H2O

80,8 g CH4 => 5,05 mol CH4

32,3 g O2

222,2 g CO2

181,8 g water


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2017 af mathon

                                           \small CH_4\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\;2\, H_2O\, _{\textit{(g)}}
ækvivalente mængder:        1 mol          2 mol              1 mol           2 mol
                                          16,043 g      63,996 g         44,009 g     36,030 g
aktuelle mængder              80,80 g             x                     y                 z

                    \small m_{O_2}=x=\tfrac{80{.}80}{16{.}043}\cdot \left ( 63{.996\; g} \right )=\; \; 322{.}314 \; g

                    \small \small m_{CO_2}=y=\tfrac{80{.}80}{16{.}043}\cdot \left ( 44{.}009\; g \right )=221{.}650 \; g

                    \small m_{H_2O}=z=\tfrac{80{.}80}{16{.}043}\cdot \left ( 36{.}030\; g \right )=181{.}464 \; g


 


Svar #3
18. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

jeps havde fanget den _ :) .. Og når man så skal finde stofmængde i mol for de forskellige  f,eks

 n = 80,80 * 16,042 = ???


Svar #4
18. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

.. 

Hvad er massen af reaktanterne? ___________________g_

Hvad er massen af produkterne? ____________________g__

Forklar sammenhængen mellem massen af reaktanter og massen af produkter:

har fundet ud af reaktanterne og produkterne skal være en.. eller ? 

Vedhæftet fil:kemi 7.docx

Svar #5
18. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

kan det passe massen på begge er 4 ??? 

En reaktant er de substrater som bruges til at lave en kemisk reaktion.

Produkt
Når man f.eks har blandet nogle stoffer, så får man et produkt.


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2017 af mathon

kan det passe massen på begge er 4 ???         Nej

bedre:
                    \small \underset{reaktanter}{\underbrace{A\; +\; B}}\; \rightarrow \; \underset{pr\! odukter}{\underbrace{C\; +\; D}}


Svar #7
19. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Det kan det jo ikke være når det er i gram....


Svar #8
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Hva så med denne hvis der står. 

find dernæst vha.mængdeberegning, hvor meget massen af de andre stoffer er, for at der er ækvivalente mængder. 

                                          Ch3CH2OH(ag) + O2(g) ---> O2(g) + H2O

masse (g)                            12

molarmassen (g/mol)

stofmængde(mol)

molforhold/koefficienten 


Skriv et svar til: methan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.