Matematik

find radius og centrum

19. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige 3 opgaver jeg gerne vil hjælpes igang med. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af PeterValberg

Kend dine kvadratsætninger :-)

\frac{a^2-6a+9}{a^2-9}=\frac{(a-3)^2}{(a-3)(a+3)}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. september 2017 af sandrai

hvor kommer 3 tallet fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2017 af PeterValberg

#2 Det vil du vide, når du får styr på dine kvadratsætninger, - se < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2017 af PeterValberg

Mht. opgave 4 så se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >
Du skal hen til omkring 3:30

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2017 af PeterValberg

Se video nr. 29 på denne videoliste < LINK >,
hvor du kan se, hvordan man bestemmer afstanden
fra et punkt til en linje (i planen), - hvis punktet er cirklens centrum og
afstanden til linjen er mindre eller lig med cirklens radius, så er der skæring.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2017 af mathon

Opgave 4

cirkelligningen:
                            \small x^2+2dx+y^2+2ey+f=0

                            \small (x+d)^2+(y+e)^2=\left (\sqrt{d^2+e^2-f} \right )^2

med
                         centrum \small C=(-d,-e) og radius  \small r=\sqrt{d^2+e^2-f}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2017 af mathon

i anvendelse:
                          \small x^2+2\cdot (-4)x+y^2+2\cdot 6y+36=0

                          \small (x+(-4))^2+(y+6)^2=\left (\sqrt{(-4)^2+6^2-36} \right )^2

med
                         centrum \small C=(4,-6) og radius  \small r=4


Svar #8
27. september 2017 af sandrai

Mathon. 

hvordan for du -6? 

jeg tænker centrum er (-4,6) 


Skriv et svar til: find radius og centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.