Fysik

Smeltning af isterninger

19. september 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

1 kg is skal opvarmes fra -20 til 120 (celcius grader) Isterningen er nu i smelte tilstand.

Vi ved at vanddamp har en varmefylde på 1.84 kJ/(kg*C)

Vand har en smeltevarme på 334 J/K

Kan det passe at vi skal bruge formlen 

Q=(mc)*"delta"t 
Synes jeg får nogle mærkelige værdier 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af mathon

opdel energimæssigt i fem:
                                               opvarmning af is til smeltepunktet
                                               smeltming af is
                                               opvarmning af smeltevand til kogepunktet
                                               fordampning af kogende vand
                                               opvarmning af vanddamp fra kogepunkt til 120 °C


Svar #2
19. september 2017 af supra123 (Slettet)

Bliver det så Q=M*c-damp* delta t 
Altså (1.00kg*1.84kJ//kg*C)*(-20)-120 eller er jeg helt gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

#2

Hej supra123. Du skulle have taget udgangspunkt i svar # 1

Så du har brug for følgende værdier:

cis  2.2 kJ/kg/ºC

csmeltevarme  334 kJ/kg

cvand  4.2 kJ/kg/ºC

cfordampningsvarme 2257kJ/kg

cvanddamp 1.84kJ/kg/ºC

Energi der skal til for at omdanne 1 kg is med temperaturen -20ºC til vanddamp med temperaturen 120ºC

E= ((m × cis×Δt) + (m×csmeltevarme) +( m×cvand×Δt) + (m×cfordampningsvarme) + (m×cvanddamp×Δt)) kJ

E= (1×2.2×(0-(-20))+ 1×334+(1× 4.20 × (100-0) ) + 1×2257 + (1×1.84×(120-100)) kJ

E= 44+334+420+2257+36.8 kJ

E= 3091.8 kJ


Skriv et svar til: Smeltning af isterninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.