Fysik

Omdrejning på et hjul

19. september 2017 af MrNysgerrig (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej.

Hvis jeg kender omkredsen på et hjul, som er 135 cm.

Samt hastigheden på hjulet, som er 50 km/t.

Kan jeg så regne ud hvor mange omdrejninger hjulet har pr. minut, og i så fald hvilken formel skal man så bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2017 af hesch (Slettet)

Formler, formler og atter formler.  Tænk i stedet:

Når hjulet drejer Ntime omdrejninger pr. time, flytter hjulet sig Ntime*135cm pr. time.

Så  når

Ntime*1,35m = 50km/t = 50000m/time 

Ntime = ( 50000m / 1,35m ) omdr/time

Hvor mange omdrejninger ( Nmin ) er det pr. min. ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2017 af mathon

               \small 50\tfrac{km}{t}=833{.}333\; \tfrac{m}{min}

  antal omd. pr min:

                \small N=\frac{833{.}333\; \tfrac{m}{min}}{1{.}35\;\tfrac{ m}{omd}}=617 \; \tfrac{omd}{min}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Skriv du bare af efter mathon.

Han kan ikke andet end færdige formler og gennemregnede facits.


Svar #4
19. september 2017 af MrNysgerrig (Slettet)

#3: Tak for hjælpen. Det hjælper lidt mere på forståelsen at få det forklaret, fremfor at der bare bliver kastet en formel med allerede indsatte tal ind :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2017 af hesch (Slettet)

#4:  Tak for din kommentar. Den medvirker til en bedre Studieportal.


Skriv et svar til: Omdrejning på et hjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.