Matematik

Funktion for p(d)

19. september 2017 af oralebro (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når en dykker bevæger sig under vandoverfladen, påvirkes han af et højere tryk på grund af vægten af vandet. Ved en dybde på 5 meter måles trykket til 1519 hPa og ved en dybde på 30 meter måles det til 3036 hPa

Det oplyses a P er en lineær funktion for dybden d. Trykket måles i hektorpascal, og dybden måles i meter.

1. Bestem et udtryk for P(d).

2. Bestem dybden som dykkeren befinder sig i.

Er den en venlig sjæl om vil hjælpe mig med disse 2 opgaver, jeg kan slet ikke finde ud af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af Craoder (Slettet)

1. Da du ved, at det er en lineær funktion, du har med at gøre, skal du bestemme hældningskoefficienten, a, og skæringen med y-aksen, b.

Hældningskoefficienten bestemmes på følgende måde, hvor (x_1,y_1 ) og ( x_2,y_2 ) er punkter grafen for funktionen går igennem:
a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Herefter skal du bestemme b-værdien. Dette gør du ved at indsætte de kendte værdier i linjens ligning, hvorefter du løser for b.

Til opgave 2 mangler der noget information.
 


Svar #2
19. september 2017 af oralebro (Slettet)

Hej mange tak for svar 

Opgave 2 står der Følgende
 

En dykker påvirkes med 4000 hPa.

2. Bestem dybden som dykkeren befinder sig i.


Svar #3
19. september 2017 af oralebro (Slettet)

#1

1. Da du ved, at det er en lineær funktion, du har med at gøre, skal du bestemme hældningskoefficienten, a, og skæringen med y-aksen, b.

Hældningskoefficienten bestemmes på følgende måde, hvor (x_1,y_1 ) og ( x_2,y_2 ) er punkter grafen for funktionen går igennem:
a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Herefter skal du bestemme b-værdien. Dette gør du ved at indsætte de kendte værdier i linjens ligning, hvorefter du løser for b.

Til opgave 2 mangler der noget information.
 

Opgave 2 står der Følgende

:
 

En dykker påvirkes med 4000 hPa.

 Bestem dybden som dykkeren befinder sig i.


Svar #4
19. september 2017 af oralebro (Slettet)

#3
#1

1. Da du ved, at det er en lineær funktion, du har med at gøre, skal du bestemme hældningskoefficienten, a, og skæringen med y-aksen, b.

Hældningskoefficienten bestemmes på følgende måde, hvor (x_1,y_1 ) og ( x_2,y_2 ) er punkter grafen for funktionen går igennem:
a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Herefter skal du bestemme b-værdien. Dette gør du ved at indsætte de kendte værdier i linjens ligning, hvorefter du løser for b.

Til opgave 2 mangler der noget information.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2017 af Craoder (Slettet)

Så giver det lidt bedre mening :)

2. Du får at vide, at P(d) er trykket, dykkeren påvirkes af som funktion af dybden. Dykkeren påvirkes med et tryk på 4000 hPa, altså må P(d) = 4000. Du skal så bestemme d. Igen gøres dette ved indsættelse af værdier. Nu er det dog bare i den bestemte forskrift, du fandt frem til i opgave 1.


Skriv et svar til: Funktion for p(d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.