Matematik

Nogle der kan hjælpe ?

20. september 2017 af jens213 (Slettet) - Niveau: A-niveau

OPGAVE I ERHVERVSØKONOMI – OPTIMERING AF OMSÆTNING

En prisafsætningsfunktion er givet ved

p = - 0,4x + 3000

a)      Bestem funktionens skæring med y – aksen og x – aksen (sæt p = 0)

b)     Bestem et udtryk for omsætningen (oms = p*x)

c)      Bestem groms (grænseomsætningen)

d)     Bestem den optimale pris og mængde for omsætningen, Bestem desuden den optimale omsætning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

a)
         Skæring med y-aksen er i punktet \small (0,p)           som er "maksimalpris" pr vareenhed

         Skæring med x-aksen er i punktet \small (x,0)?          som er "minimalpris" pr vareenhed


Svar #2
20. september 2017 af jens213 (Slettet)

kan man evt lave en graf med det som du har skrevet ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

Ja
                        \small y=-0{.}4x+3000    hvor y udskiftes med \small p

                        \small p=-0{.}4x+3000


Svar #4
20. september 2017 af jens213 (Slettet)

hvordan laver jeg grafen i excel ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2017 af mathon

som
                                          \small y=-0{.}4x+3000


Svar #6
20. september 2017 af jens213 (Slettet)

det virker ikke 

Vedhæftet fil:opgave.xlsx

Svar #7
20. september 2017 af jens213 (Slettet)

ser det rigtig ud nu ? 

Vedhæftet fil:opgave.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. september 2017 af mathon

Det ser rimeligt ud.

b)     Bestem et udtryk for omsætningen (oms = p*x)

                                   \small \small oms=x\cdot p=x\cdot \left ( -0{.}4x+3000 \right )= -0{.}4x^2+3000x\; \; \; \; \; x\in\, ]0;7.500[


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.