Fysik

Hvor stor er en protons ladning?

20. september 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse
Hej.
Hvor stor er en protons og en elektrons ladning?

Er en proton 1 unit, og en elektron 1/2000?

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

De er lige store men med modsat fortegn 

                      protonladning:               1,60218·10-19 C
                      elektronladning:            -1,60218·10-19 C


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af Soeffi

#0 
Er en proton 1 unit, og en elektron 1/2000?

Det er deres masser, som du tænker på!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

                      protonmasse               1,67262·10-27 kg
                      elektronmasse:            9,10938·10-31 kg

                      \small \tfrac{m_e}{m_p}=0{.}000545  som afrundet er \small \tfrac{m_e}{m_p}=0{.}0005=\tfrac{1}{2000}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2017 af janhaa

#0 Hej.
Hvor stor er en protons og en elektrons ladning?

Er en proton 1 unit, og en elektron 1/2000?

elementærladning som mathon skriver


Svar #5
20. september 2017 af Blithe

Ok. Tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Hvor stor er en protons ladning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.