Matematik

1. Funktionerne f og g er givet ved: f(x)=-2x^2-0.5x-3 og g(x)=4.2x-5 og Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem f og g.

21. september 2017 af anjakorsager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Andengradspolynomium.... HJÆLP!!

Funktionerne f og g er givet ved:  f(x)=-2x^2-0.5x-3 og g(x)=4.2x-5 

og  Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem f og g.

Hvordan dælen er det nu lige?


Svar #1
21. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Jeg er med så langt her:

f(x) = g(x)
-2x^2 - 0.5x - 3 = 4.2x - 5
-2x^2 - 0.5x - 4.2x = -5 + 3
-2x^2 - 4.7x = -2
-2x^2 - 4.7x + 2 = 0

Men hvad så videre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2017 af StoreNord

Så skal du bruge diskriminanten.

f(x) = g(x)
-2x^2 - 0.5x - 3 = 4.2x - 5
-2x^2 - 0.5x - 4.2x = -5 + 3
-2x^2 - 4.7x = -2
-2x^2 - 4.7x + 2 = 0

Diskriminanten er:             (-4.7)² - 4*(-2)*2 =


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2017 af MatHFlærer

Så løser du simpelthen bare ligningen (vink: andengradsligning).


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2017 af Mathias7878

d = b^2-4ac = (-4.7)^2-4*(-2)*2

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Svar #5
21. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Hvordan er det så når det er jeg har d og går videre og skal bruge x og y værdi, altså andet sæt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. september 2017 af StoreNord

Du får 2 løsninger for x-værdien. Så skal du bare sætte hvert af dem ind i g(x) for at finde den tilsvarende y-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. september 2017 af StoreNord

--

Skærmbillede fra 2017-09-21 23-02-24.png


Svar #8
21. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Åh gud ja selvfølgeligt, plus og minus :D Måske det er sengetid ;) Tusind mange gange tak 


Svar #9
21. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Hvordan kan det gå så galt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2017 af Anders521

Hejsa,

jeg tror fejlen er i sidste linje: på tælleren har du skrevet at -b skal være -4,72, hvor der istedet skal stå 4,7 hvor fortegnet forsvinder da -b = -(-4,7) = 4,7. Aha! du har sikkert kopieret tallet fra en ovenstående linje, hvor du skal udregne diskriminanten ud.


Svar #11
22. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Har ikke kopieret noget da der alligevel ikke kan kopieres ind i wordmat :D Men jeg har muligvis lavet noget alligevel, forsøger lige at se om fejlen er der :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. september 2017 af StoreNord

x=\frac{4.7\pm \sqrt{38.09}}{2(-2)}=\binom{-2.72}{0.37}


Svar #13
23. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Det var også hvad jeg fik, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 1. Funktionerne f og g er givet ved: f(x)=-2x^2-0.5x-3 og g(x)=4.2x-5 og Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem f og g.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.