Matematik

Bestem ligningen for tangenten med røringspunktet...

21. september 2017 af oliversut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave:

 En funktion f er givet ved f(x)= x^2 +2x +e^x . Bestem ligningen for tangenten med røringspunkt R(0, f(0)).

Hvordan gør jeg? (Uden Hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2017 af Anders521

Hejsa,

hvis du er frisk så kan du prøve metoden i den vedhæftede fil. Din lærer vil nok være overrasket.

Vedhæftet fil:Interesting.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2017 af Anders521

Hovsa,

jeg tog fejl. Brug den generelle metode istedet, dvs. y=f'(x0)+(x-x0)+f(x0), hvor x0=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2017 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 6 og/eller 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2017 af mathon

       \small \small f{\, }'(x)=2x+2+e^x

       \small f{\, }'(0)=2\cdot 0+2+e^0=2+1=3

       \small f(0)=0^2+2\cdot 0+e^0=1

tangentligning:
                           \small y=f{\, }'(0)x+\left (f(0) -f{\, }'(0)\cdot 0 \right )

                           \small y=f{\, }'(0)x+f(0)

                           \small y=3x+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2017 af Mathias7878

f(x) = x^2+2x+e^x

f'(x) = 2x+2+e^x

a = f'(0) = 2*0+2+e^0 = 2+1 = 3

y = f(0) = 0^2 + 2*0 + e^0 = 1

b = y-ax = 1-3*0 = 1

Dvs

y = 3x+1

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten med røringspunktet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.