Matematik

Udregning af siderne i en trekant?

23. september 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg har et spørgsmål her:

"I en trekant ABC er side C=7, Vinkel A= 35 grader, og arealet af trekanten = 15"

Bestem linje B

Bestem linje A

Bestem vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af peter lind

arealet af en trekant er ½b*c*sin(A). Brug det til at finde c


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af Mathias7878

\frac{1}{2}*b*7*sin(35) = 15

b*7*sin(35) = 30 gang med 2 på begge sider

b = \frac{30}{7*sin(35)} divider med 7*sin(35) på begge sider

b = 7.47

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2017 af Mathias7878

\angle C = \arccos \binom{a^2+b^2-c^2}{2ab}

a = \sqrt{b^2+c^2-2bc*cos(A)}

- - -

 

 


Svar #4
23. september 2017 af 1stein (Slettet)

Wow, tusind tak!

Hej, kunne du egentlig også hjælpe med denne her opgave:

En medicinvirksomhed får indsendt partier på 200000 enheder. Fra hvert parti udtages 100 enheder og antal fejlagtige noteres.

Hvis antallet af fejlagtige er under eller lig med 2, så accepteres partiet. Hvis det er over, så skal hele partiet undersøges yderligere.

1)? Sandsynligheden for, at et parti med en fejlprocent på 1 undersøges yderligere?

2) ?Sandsynligheden for, at et parti med en fejlprocent på 5 undersøges yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2017 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p = 0,01 i 1) og 0,05 i 2). Du skal slå de pågældende sandsynligheder op i et CAS værktøj, regneark eller lignende

Hvis du har en ny opgave bør du oprette en ny tråd


Svar #6
23. september 2017 af 1stein (Slettet)

Så tænker du jeg skal skrive sådan:

bincdf(100, 0.1, 2) * 100 procent

Eller skal jeg skrive

1 - bincdf(100, 0.1, 2) * 100 procent


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2017 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du har slået op i selv hvis jeg vidste det, skaulle jeg også have samme program for at kontrollerer det. Jeg kan derfor ikke svare ja eller nej. Der skal dog  formentlig stå 0.01 i stedet for 0.1 i den første og 0.05 i den anden. Du skal lige være opmærksom på at der er forskel på om der angives = 2, mindre end 2 og mindre end eller lig med 2


Svar #8
23. september 2017 af 1stein (Slettet)

Jeg bruger Maple


Svar #9
23. september 2017 af 1stein (Slettet)

Ok, men bare for at få variablerne på plads

Alle de mulige udfald (n) = 100 eller 200000

Basisprocenten er vel = 1% og 5%

Og r (antal gange forsøget givet succes) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2017 af peter lind

n=100

r formodentlig ja


Svar #11
23. september 2017 af 1stein (Slettet)

Nåhr nej jeg mente hvad du tænker r er lig med?

Er det 2, 1 og 0?

Eller er det alt over 2, 1 og 0?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2017 af peter lind

Det kommer an på hvad der menes i udtrykket. Hvis det betyder mindre end eller lig med 2 er det 2 der skal angives. Hvis der forstås 2, skal det være 0, 1 og 2


Svar #13
24. september 2017 af 1stein (Slettet)

Nå ok, og bare lige for at være sikker - basisprocenten (P) er den lig med 1% og 5% eller 99% og 95%?


Skriv et svar til: Udregning af siderne i en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.