Matematik

differentiere

23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg har en funktion der hedder:

f(x)= (x-3/2)*exp(x^2)

jeg bruger både produktreglen og kædereglen her, så får jeg:

exp(x^2)+(x-3/2)*e(x^2)*2x

er det rigtigt differentieret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af peter lind

ja


Svar #2
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

men jeg skal differentiere den engang til hvordan gør jeg det?

jeg går ud fra at jeg skal bruge produktreglen og kædereglen igen


Svar #3
23. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

altså ved (x-3/2)*e^x^2*2x skal jeg bruge kædereglen og produktreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af mathon

brug
              \small \small \left (f(x) \cdot g(x)\cdot h(x) \right ){\, }'=f{\, }'(x) \cdot g(x)\cdot h(x)+f(x) \cdot g{\, }'(x)\cdot h(x)+f(x) \cdot g(x)\cdot h{\, }'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af mathon

     \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left (\left ( x-\tfrac{3}{2}\cdot \exp(x^2) \right ) \right ){ }''=\exp(x^2)\cdot 2x+\exp(x^2)\cdot 2x+\left (x-\tfrac{3}{2} \right )\cdot \exp(x^2)\cdot 4x^2+\left(x-\tfrac{3}{2}\right)\cdot \exp(x^2)\cdot 2x=

                       \small \small 2x \exp(x^2) \left ( 2+\left ( x-\tfrac{3}{2} \right )\left ( 2x+1 \right ) \right )


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.