Matematik

Hurtig hjælp tak!:)

24. september 2017 af gladdk - Niveau: 8. klasse

hej jeg fik lige dette spørgsmål og mig og en anden diskutere om hvordan man regner det ud... 2/3 + 2 der har jeg sagt at jeg bytter om på 2/3 til 3/2 og ganger 2 tallet med nævneren og det gav 4, og så plussede jeg 4 med tæller som var 3 og det gav så 7 og så tog jeg bare nævneren og satte under 7-tallet og det gav 7/2 og det er det, det skal give - vil bare hører om det er en forkert måde at regne det ud på? eller om du har en bedre/lettere måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af Mathias7878

\frac{2}{3}+2 = 2\frac{2}{3}

eller

\frac{2}{3}+2 = \frac{2}{3} + \frac{4}{2} = \frac{4}{6}+\frac{12}{6} = \frac{16}{6} = \frac{8}{3}

- - -

 

 


Svar #2
24. september 2017 af gladdk

bør det ikke give 7/3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af Mathias7878

Nej

Du kan enten skrive det som 

2\frac{2}{3}

eller

\frac{8}{3}

eller som decimaltal

2,667

- - -

 

 


Svar #4
24. september 2017 af gladdk

hej jeg har misforstået det... han sagde 3/2 + 2 // men nu ved jeg idemindste hvordan jeg gør til en næste gang - tak for hælpen!:)


Svar #5
24. september 2017 af gladdk

men altså siger man ikke 2*nævner(3)+tæller(2) og det giver så 8 og det putter man så i tælleren og så beholder man bare tre i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2017 af Mathias7878

Hvis du gerne vil lave det om til en brøk, som jeg har gjort i #1, skal du finde fællesnævner

Fællesnævneren for 2 og 3 er 6

Først omskrives 2 til en brøk, dvs. 

\frac{2}{3}+2 = \frac{2}{3}+\frac{4}{2} 

For at finde fællesnævner ganges 2/3 med 2 og 4/2 med 3

\frac{2*2}{3*2}+\frac{4*3}{2*3} = \frac{4}{6}+\frac{12}{6} = \frac{16}{6} = \frac{8}{3}

- - -

 

 


Svar #7
24. september 2017 af gladdk

hvor kommer 4 tallet fra?


Svar #8
24. september 2017 af gladdk

men altså kan man ikke bare sige 2*nævner(3)+tæller(2) og det giver så 8 og det putter man så i tælleren og så beholder man bare tre i nævneren?


Svar #9
24. september 2017 af gladdk

??


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2017 af Mathias7878

Forstår ikke umiddelbart, hvad du mener

- - -

 

 


Svar #11
24. september 2017 af gladdk

det er sikkert bare mig der opfinder noget - men hvor kommer 4 tallet fra der du forklarede det der eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2017 af Mathias7878

2 = \frac{4}{2}?

- - -

 

 


Svar #13
24. september 2017 af gladdk

ja altså hvorfor lige 4/2?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2017 af Mathias7878

Du skal have lavet 2 om til en brøk

2 kan omskrives til mange forskellige brøker, f.eks

\frac{2}{1} = \frac{4}{2} = \frac{6}{3} = \frac{8}{4} = \frac{10}{5}

osv ..

Jeg valgte blot at sætte 2 = 4/2

- - -

 

 


Svar #15
24. september 2017 af gladdk

okay tusind tak for hjælpe det gik først op for mig lige nu man bare skulle finde det dobbelte af tallet 2 og det kunne have været hvad som hlest tal - jeg takker mange gange for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hurtig hjælp tak!:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.