Biologi

Blods kogepunkt

25. september 2017 af Antonwild - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en diskussion med en klassekammerat, så hjælp venligt.

Hvad er blods kogepunkt. Eftersom kroppen består af ca. 80% vand, mener jeg det hvæske blod består af, koger ved100 grader celsius, ligesom vand


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af swpply (Slettet)

I vand (H2O) stiger kogepunktet med 0.513°C for hvert mol opløst ioner per. kg.

NaCl konsentrationen i blod (menneske) er omkring 0.9%. Det er omkring 0.154 mole pr. kg og da hvert molekyle NaCl bidrager med to opløste ioner, svare dette til 0.308 mole opløste ioner per kg. Hvorfor vi bør forvente at blods kogepunkt stiger med ca. 0.158°C.

Der er selvfølgelig flere ioner opløst i blod, end Na+ og Cl- ionerne fra saltet (NaCl). Men det bør være klart at de ikke giver nogen af betydning bidrag til forøjelsen af kogepunktet.

— Så effektivt er blods kogepunkt stadig de 100°C.


Skriv et svar til: Blods kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.