Fysik

fysik

25. september 2017 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med opgave 5 del IV, har lavet de forrige opgaver, men er gået i stå i opgave IV.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2017 af swpply (Slettet)

Arbejdet udført af en ideal gas på sine omgivelser under en isotherm reversible udvidelse fra V1 til V2, er (som du sikker husker) givet ved

\begin{align*} W &= \int_{V_1}^{V_2}p\,dV \\ &= \int_{V_1}^{V_2}\frac{nRT}{V}\,dV \\ &= nRT\int_{V_1}^{V_2}\frac{1}{V}\,dV \end{align*}

I hvilken retning vil leddet

-n^2\frac{a}{V}

påvirke W ovenfor ??


Svar #3
26. september 2017 af Gyldendal1 (Slettet)

Jeg er ikke helt med, kan du uddybe det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, PV-arbejdet udført af gassen er mindre end for en ideal gas. Det er pågrund af at

PV = \underbrace{nRT}_\text{Ideal Gas} - n^2a\frac{1}{V}

Altså vil trykket i argon gassen være mindre end en "tilsvarende" ideal gas.

Hvis dette ikke er klar, så prøv at udregne PV-arbejdet og se hvordan -n^2a/V påvriker resultatet.


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.