Matematik

Procent

26. september 2017 af mart2509 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

så har spørgesmålet 

42% af Holgers formue er sat i aktier. I alt er kursværdien af hans aktier 130.000 kr. Hvor stor er Holgers formue?

jeg vil jo sige 130.000*1,42 = 184.600
men når jeg vil doublecheck via resultat læren har givet som er 309.524kr. er det bare mig der er helt dum og ikke kan huske mine simple procentregler ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af SuneChr

Kald formuen x
Da har vi
0,42x = 130000
x = ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2017 af Justitia

Du har misforstået opgaven Mart2509.

Din lærer vil ikke vide, hvad værdien af Holgers aktier ville være, hvis de steg med 42%. Men derimod hvor stor Holgers samlede formue er - heraf består aktierne kun for 42%.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2017 af mathon

               \small 0{.}42\cdot F=130.000


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af Mathias7878

F = \frac{130.000}{0.42} = 309524

- - -

 

 


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.