Matematik

opgave

26. september 2017 af alex1620 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af

Da Claras forældre havde indbetalt 36 000 på børneopsparingskontoen, kunne de ikke indbetale mere, for der må højest indbetales 36 000 kr. i alt. På Claras 15-års fødselsdag var kontoens saldo alligevel 42 698,00 kr., fordi banken har tilskrevet renter på kontoen hvert år.

Jf ~ 4.3 Hvor stor en procentdel af saldoen på 42 698,00 kr. var tilskrevne renter?

Clara får udbetalt sin børneopsparing, når hun fylder 21 år.

Rentefoden på børneopsparingskontoen er lige nu 2,0 % om året.

1 Rentefod 2,0% pr. år

2

3 Claras alder Saldo Rentetilskrivning

15 år 42 698,00

5 16 år

6 17 år

7 18 år -- ---— — —

8 19 år

9 20 år

10 214

r —

- ~ 4.4 Hvor stor vil saldoen på Claras børneopsparing

være, når hun fylder 21 år, hvis rentefoden fortsat er 2,0 % om året?

4.5 Hvor stor skal rentefoden være, for at saldoen på Claras børneopsparing er

50 000 kr., når hun fylder 21 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af mathon

renter:                     \small \left (42698-36000 \right )\, kr=6698\; kr

renteprocentdel:     \small \frac{6698}{42698}\cdot 100\%=15{,}7\%
                


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af mathon

Hvor stor vil saldoen på Claras børneopsparing

være, når hun fylder 21 år, hvis rentefoden fortsat er 2,0 % om året?

              \small \small K_{b\o rne}^{21\;\aa r}=42698\cdot 1{,}02^6


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.