Matematik

Formel ønskes 😊

21. november 2017 af Nadiamoeller - Niveau: 10. klasse
Jeg har brug for en der kan fortælle mig formlen til denne opgave. ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af Mathias7878

2.3

Du har fået angivet en eksponentiel model på formen y = b*ax, som beskriver udviklingen af Danmarks befolknin, hvor y er befolkningsantallet og x er antal år efter 1800. 

For at bestemme befolkningstallet (y) skal du blot indsætte de respektive x-værdier ind i formlen, dvs. i år 1800 har du

y = 922.500*1.01^0

I 1810 har du

y = 922.500*1.01^{10}

Giver det mening? :)

- - -

 

 


Svar #2
21. november 2017 af Nadiamoeller

Ja, mange tak. Jeg så det som om at der stod minus i stedet for gange og derfor gav mit regnestykke ingen mening. ?? tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Formel ønskes 😊

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.