Kemi

Oxidation

15. februar 2021 af HF2dk - Niveau: B-niveau

Er det korrekt aflæst,at der er afgivet et enkelt hydrogen og dermed har vi med oxidationsreaktion 

Vedhæftet fil: b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2 \overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{O}\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \begin{array}{lcccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C &2&&2\\ O &&2&2&\textup{da O \o nskes i et lige antal.} \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \small \small \begin{array}{lllll} 2\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;2\,RCHO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ 2\,CH_3OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;2\,HCHO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Svar #2
15. februar 2021 af HF2dk

#1

\small \begin{array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2 \overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{O}\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \begin{array}{lcccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C &2&&2\\ O &&2&2&\textup{da O \o nskes i et lige antal.} \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \small \small \begin{array}{lllll} 2\,RCH_2OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;2\,RCHO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ 2\,CH_3OH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightarrow \;2\,HCHO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

Var ikke det jeg spurgte om, men mere i forhold til hvilken reatkions type det var og min konklusion er "Oxidation"


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2021 af mathon

Redox-reaktion.


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.