Matematik

Afstand mellem punkt og linje

25. februar 2022 af mads2333 - Niveau: A-niveau

Et punkt Q er givet ved koordinaterne Q(x,y) = (-3, -7)

En ret linje er give ved y=2x+4

Beregn afstanden fra punkt til linje , og kontroller resultatet vha. geogebraAfstand mellem 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2022 af Anders521

#0 Brug (71) i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2022 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 28 på denne < VIDEO-LISTE >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \small\textup{En ret linje }l\\ \textup{har ligningen:}\\&&ax-y+b=0\\\textup{Afstanden til punk-}\\ \textup{tet }(x_o,y_o)\textup{ er:}\\&&\Large d=\frac{\left |a\cdot x_o-y_o+b \right |}{\sqrt{a^2+1}} \end{array}


Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.