Fysik

enheder går ikke op - hjælp fysik

14. december 2022 af angool - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skriver en større opgave, hvor vi har undersøgt en kugles bevægelse på skrå plan. Her har vi udregnet med udgangspunkt i Galileos første og anden lov;

h = 1/2*gt2 

og

v=gt

Jeg har værdierne g og h, og har derfor isoleret t. Dog bør t være i enheden sekunder, men umiddelbart kan jeg ikke få det til at passe..

Vedhæftet fil: ss.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2022 af mathon

             \small \small \left [ t \right ]=\sqrt{\frac{\left [ h \right ]}{\left [ g \right ]}}=\sqrt{\frac{m}{m\cdot s^{-2}}}=\sqrt{m^{1-1}\cdot s^2}=\sqrt{1\cdot s^2}=s


Svar #2
14. december 2022 af angool

Tusind tak! Nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: enheder går ikke op - hjælp fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.