Fysik

Temperaturkoefficient

24. januar 2023 af kejs - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til min opgave. Det er et forsøg som blev udført i skolen. Jeg har data, men ved ikke hvordan jeg laver de følgende spørgsmål:

Opgaven lyder således:

1)    Temperaturkoefficient
Benyt en spændingsgenerator, et voltmeter og et amperemeter, en beholder, et termometer, isklumper, en kedel og en viklet Nikkel tråd.
a)    Bestem R0 ved stuetemperatur ( T = 20 oC) ved at lave en karakteristik (I,U)
b)    Bestem samhørende værdier af temperatur T og resistans R(T).
c)    Vurder om jeres værdier følger sammenhængen R(T) som vist side 258 i bogen.
d)    Bestem α for Nikkel og bestem den rel. afvigelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2023 af ringstedLC

a) R0 er hældningen af den nogenlunde lineære (I,U)-graf pga. Ohm's lov. Lav regress. på data.

b) Lav en tabel og/eller en (T,R(T))-graf.

d) Resistansen R(T) siger lineært som funktion af temperaturen T. Lav regress. på data og bestem α.

\begin{align*} \textup{Rel.\,afv.}_\% &= \frac{R_1(T)+R_2(T)+...\;R_n(T)}{T_1+T_2+...\;T_n}\cdot 100\% \end{align*}


Skriv et svar til: Temperaturkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.