Matematik

Reducer & Forkort!

09. november 2008 af cloudo (Slettet)

reducer

(8a^3 * b * a^-2) / (2ab)^2

forkort brøken

(x^2 + 2x) / (4x + 8)

hjælp!!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. november 2008 af Jerslev

#0: Sæt x udenfor parantes i tæller og 4 udenfor parantes i nævner. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(8a3 * b * a-2) / (2ab)2

= (8a(3 - 2) * b)/(4a2b2)

= 8ab/(4a2b2)

= 2/ab

(x2 + 2x)/(4x + 8)

= (x(x+2))/(4(x+2))

= x/4


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(8a3 * b * a-2) / (2ab)2

= (8a(3-2) * b)/(2ab)2

= 4*(2ab)/(2ab)2

= 4/(2ab)

= 2/ab


Svar #4
09. november 2008 af cloudo (Slettet)

 Tusind Tak! :-)


Svar #5
09. november 2008 af cloudo (Slettet)

Hvilken en er den rigtige?

(8a3 * b * a-2) / (2ab)2

= (8a(3 - 2) * b)/(4a2b2)

= 8ab/(4a2b2)

= 2/ab

eller

(8a3 * b * a-2) / (2ab)2

= (8a(3-2) * b)/(2ab)2

= 4*(2ab)/(2ab)2

= 4/(2ab)

= 2/ab


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

#5.

Det er valgfrit.


Svar #7
09. november 2008 af cloudo (Slettet)

 ok, tak igen :-D


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2009 af MajaEliasen (Slettet)

1. (a+b)^2 - a (a+2b)

2. (p - q)^2 + (p + q)^2 - 2(p + q)(p - q)

Nogle som kan dem??


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2009 af mathuja (Slettet)

hvad gi'er det her??

3a·2b-4b+3b·a-3a-4·b·2+3a=________


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2009 af mathuja (Slettet)

jeg syntes også det er meget svært


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. december 2010 af charleneolesen (Slettet)

forslag tror det bliver 10ab+3a+b


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2010 af pige24 (Slettet)

(x"2+2x)/(4x+8)

x(x+2)/4(x+2)

Er det ikke sådan?


Skriv et svar til: Reducer & Forkort!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.