Matematik

Kan ikke komme frem til facit

19. april 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad koster det at se 4 timers tv om dagen i et år,når tv"et er på 120watt og prisen for 1kwh er 1,4kr.

Det skal give 245,28kr, jeg får det bare til noget helt andet.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn det samlede antal timer, i hvilke der ses TV . Regn med 365 dage i 1 år. Gang antallet af timer med 120W = 0,12kW , og gang antallet af kWh med prisen for 1kWh .

Pris = 4·365·0,12·1,4kr


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så ser man:

4timer/dag*365dage = 1460 timers fjernsyn ialt på et år.

Dvs. der bruges: 1460timer/år*120w/time = 175200 watt om året. Dette svarer til 175,2kwh/år

175,2kwh/år * 1.4 kr/kwh = 245,28 kr/år


Svar #3
19. april 2011 af pige24 (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Kan ikke komme frem til facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.