Matematik

Matematisk logik

20. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En klasse med 20 elever har efter en terminsprøve i matematik ladet duksen indsamle karaktererne.
Alle elever undtagen Jens har afleveret deres karakterer. Tabellen nedenfor omfatter derfor kun
sammentællingen af 19 elevers karakterer. Det oplyses, at middeltallet (gennemsnittet) af alle 20
elevers karakterer er 4,7.
Karakter -3 00 02 4 7 10 12
Antal elever 1 3 4 3 3 3 2
Bestem hvilken karakter, Jens har fået.

Altså jeg kan godt se resultatet er at Jens har fået -3, men hvordan kommer jeg "matematisk" frem til resultatet. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2011 af NejTilSvampe

forholdet mellem summen af karakterene og antallet af elever er 4,7.

(-3 + 4*2+3*4+7*3+10*3+12*2 + X )/ 20 = 4,7  => X = ??

løs for x.


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. april 2011 af Krabasken (Slettet)

20 * 4,7 = 94

Læg alle 19 karakterer sammen og træk det fra 94 - så får du den, der mangler ;-)


Svar #3
20. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Med NejTIlSvampe får jeg et resultat der hedder x=0.1

Og med Krabasken får jeg 2...


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2011 af NejTilSvampe

#3 -  vores metoder er ens bare skrevet op på forskellige måder.

(-3 + 4*2+3*4+7*3+10*3+12*2 + X )/ 20 = 4,7  => (-3 + 4*2+3*4+7*3+10*3+12*2 + X ) = 4,7*20 = 94

-3+4*2+3*4+7*3+10*3+12*2 = -3+8+12+21+30+24 = 92 => x = 94 - 92 = 02


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Kan man egentlig godt bare sige 19/94 = 0,2 ≈ 0,2

For det ville jo være lettest tror jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kan godt sige "19/94" -- men det har ikke noget med denne opgave at gøre. Der er en vis forskel på 0,2 og så det korrekte resultat 2 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2011 af Krabasken (Slettet)

For det første er det 0,2 og ikke 02  og

for det andet er det rent tilfældigt -

Sorry ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2011 af NejTilSvampe

nu er jeg forvirret, hvor kommer 0,2 ind? <|(8o)

svaret er x=2


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 8

Se # 5


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det var netop pointen i indlæggene #6 og #7 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- Men med # 8 skulle det så være slået he-e-e-e-elt fast !


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Undskyld forvirringen guys :-)

Ville kun spørge :)


Skriv et svar til: Matematisk logik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.