Fysik

Omskrivning af dosis

07. maj 2011 af Kim987 (Slettet)

Hej. 

Jeg sidder og er ved at læse omkring dosis. Som mange nok ved er dosis (D) givet ved: 

(1)D=dE/ dM

Men på en eller anden måde, kan dette(for elektromagnetisk stråling) omskrives til:

(2)D= (intensitet*absorptionskoefficient)/densitet. 

Er der nogen, der kan forklare, hvordan man kommer fra (1) til (2) ? 

Tusind tak ! 


Svar #1
07. maj 2011 af Kim987 (Slettet)

 hvor dm naturligvis er lig med massen af stoffet og dE er den energi, der tilføres dM.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Intensitet er givet som energi pr. areal. Absorptionskoefficienten er givet som en mængde intensitet, som aftager pr. længdeenhed som strålingen trænger ind i stoffet. Dette giver tilsammen en enhed i tælleren på (J/m²) * m-1 = J/m³

Dette divideres med den (antagelsesvis konstante) densitet for stoffet, hvormed du opnår en enhed på:

(J/m³)/(kg/m³) = J/kg, som ønsket.


Svar #3
09. maj 2011 af Kim987 (Slettet)

 Tak for svaret Jerslev!


Skriv et svar til: Omskrivning af dosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.