Matematik

Population

11. maj 2011 af Bigspender112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 en population vokser med hastigheden y(målt i altan individer pr. år) Hastigheden y er en funktion af populations størrelse N (antal). Sammenhængen mellem N og y er givet ved

y=-0,0005n^2 +n

a)bestem den hastighed, poopulationen vokser med, når dens størrelse er 400 individer.

b) Bestem den størreelse af populationen, som svare til den største væksthastighed.

Jeg er forvirret over hvordan jeg skal bruge denne formel.

Skal jeg sætte 400 på y's plads eller hvordan skal jeg?

Håber i kan hjælpe mig fordi ingen i mit hjem kan :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 a) bestem y(400)

b) løs y'(N) = 0 mht. N


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af mathon

a)
              y = -0,0005N2 + N

              y = -0,0005·4002 + 400

b)
              bestem maksimum
              ved brug  af
              dy/dx = 0

dvs
              -0,0005·2·No + 1 = 0


Svar #3
11. maj 2011 af Bigspender112 (Slettet)

Tusind tak begge to :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

Hej, håber I kan hjælpe med denne opgave? 

En population vokser med hastigheden y(målt i altan individer pr. år) Hastigheden y er en funktion af populations størrelse N (antal). Sammenhængen mellem N og y er givet ved

y=-0,0005n^2 +n

a)bestem den hastighed, poopulationen vokser med, når dens størrelse er 400 individer.

b) Bestem den størreelse af populationen, som svare til den største væksthastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af mathon

a)

         Du skal sætte 400 ind på y's plads.


Skriv et svar til: Population

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.