Matematik
regler
hvorfor er 1/t = ln(t) ????
Svar #3
17. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)
∫ (2x)/(x^2+1) dx grænser 1 til 0
t=x^2+1
dt=2x dx
1/2x dt= dx
nye grænser 2 og 1
∫(2x)/t * 1/2x dt
∫1/t
shit !
Svar #4
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du kan ikke bare smide dt væk i det sidste integral.
I stedet for (x2 + 1) skrives t, og i stedet for 2x dx skrives dt, så det bliver
0∫1 2x/(x2+1) dx = 1∫2 (1/t) dt = ln(2)
Svar #5
17. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)
okay har fundet det. vidste bare ikke at integralet af 1/t = ln x
Svar #6
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det er et af de informationssæt, der anbringes i rygmarven.
Svar #8
18. maj 2011 af AMelev
ln'(x) = 1/x dvs. at integralet af 1/x = ln(x) ; x > 0
og så skal rygmarven lige huske at skelne mellem t og x:
# 5 integralet af 1/t = ln(t) - ikke ln(x)
Svar #9
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Lidt mere præcist kan vi skrive
1∫x (1/t) dt = ln(x) , x > 0
med både x og t på deres rette pladser, hvilket faktisk kan benyttes som definitionen for funktionen ln(x) i R+ .
Skriv et svar til: regler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
