Fysik

Opdrift

19. maj 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg skal regne opdrift på en luft balon

har godt nok formlen F=p*v*g 

men kan ikke find luftens densitet 

er der nogen der kan hjælpe tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Luftens densitet afhænger bl.a. af dens temperatur.


Svar #2
19. maj 2011 af young cesar (Slettet)

 \begin{aligned} \rho &= \frac{M}{R} \cdot \frac{p}{T}\\ M &= \frac{\rho \cdot R \cdot T}{p}\\ M &= \frac{1,29 \frac{\text{kg}}{\text{m}^3} \cdot 8,31 \frac{\text{Pa} \cdot \text{m}^3}{\text{mol} \cdot \text{K}} \cdot 273 \text{K}}{101,3 \text{kPa}}\\ &= 0,0289 \frac{\text{kg}}{\text{mol}}\\ \end{aligned}

P=(0.0289kg/m^3*101.3kPa)/(8.31*381K)= 0,925

F=0.925*3398*9.82=30865.7N 

Temperetur= 108 grader C

Volumen=3398m^3

ser det rigtig nok ud??


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.