Matematik

Afleveringsopgaven fra Grl. hjælp?

22. maj 2011 af mettemilla (Slettet)

Opgave 1) I har før hørt om de ”3 vigtige formler”, men hvordan regnes de ud? Opskriv løsningen til hver af de 3 vigtige formler:
1) ( a + b )2 =
2) ( a - b )2 =
3) ( a + b ) · ( a – b ) =

Opgave 2) Faktoriser følgende ligninger ved hjælp af de 3 vigtige formler:
a) x2 – 16 =

b) x2 + 14x + 49 =

c) 4x2 – y2 =

Opgave 3) Linjerne m: og n:
a) Skriv i ord hvad du ved om linjernes hældning og skæring med y-aksen.
b) Tegn linjerne i et koordinatsystem (gerne Geogebra eller Graph).

Ifølge s. 58 findes to linjers skæringspunkt med hinanden ved at sætte deres ligninger lig med hinanden og derefter isolere x. Derefter kan x indsættes i en af de to linjers ligning. Du kan nu finde y-værdien. De fundne x- og y-værdier er koordinatsættet til skæringspunktet hvori linjerne skærer hinanden.
c) Beregn skæringspunktet mellem linjerne n og m (tjek med din tegning om det passer).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af ulfulf (Slettet)

Udtrykket ‘3 vigtige formler’ handler om at kunne lidt udenad, så man ikke skal regne alt ting fra bunden hver gang. Hvordan man så regner det fra bundet, kan du se her:
http://www.slideboom.com/presentations/38549/3-vigtige-formler.

Opgave 2:
X^2-16 = x^2-4^2=(x-4)(x+4)
X^2+14x+49 = x^2 + 2*7x + 7^2 = (x+7)^2
4x^2-y^2 = (2x)^2 – y^2 = (2x-y)(2x+y)

Opgave 3 kan man ikke hjælpe dig med, uden at få lidt mere at vide. Generelt ved du, at når y=ax+b, så er a hældningen og b skæring med y-aksen
 


Skriv et svar til: Afleveringsopgaven fra Grl. hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.