Matematik

Parallelle vektorer

23. maj 2011 af boxi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej! har lavet en opgave om vektorer, og vil gerne vide om jeg gør det rigtigt!

Der er givet to vektorer
vektor a(2,2t-3)
vektor b(4,7t-5)

bestem t så vektorerne er parallelle.
Først "hatter" jeg vektor a så jeg får dens tværvektor.

Så finder jeg prikproduktet mellem a(hat) og b og sætter resultatet lig nul

(-2t-3)*4+2*7t-5=0 
-8t-12+14t-10=0
-8t+14t=22
6t=22
t= 5   1/4

er dette den rigtige fremgangsmåde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 -(2t-3) = -2t + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

determinanten skal være lig 0. 

det(a,b) = 0 

det(a,b) = a (hat) * b 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - det er præcis det samme han gør.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af mette48 (Slettet)

vektor a(2,2t-3)
vektor b(4,7t-5)

xa*2=xb

ya*2=yb

2(2t-3)=7t-5

4t-6=7t-5

-1=3t

t=-1/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 Ved brug af metoden #0 - indledte med... 


Svar #6
23. maj 2011 af boxi (Slettet)

 Mange tak ! :)


Skriv et svar til: Parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.