Kemi

styrkekonstant

26. maj 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I min kemibog står der således:
".. Den fjerde reaktion er carbonationernes reaktion med oxoniumioner. Denne reaktion er den modsatte reaktion af hydrogencarbonationernes reaktion som syre med vand, som har styrkekonstanten Ks=4,79*10^-11M. Ligevægts konstanten for den fjerde reaktion bliver derfor:
Kb  = 1/Ks = 1/(4,79*10^-11M) = 2,09 * 10^10M^-1

Denne udregning forstår jeg ikke. Jeg synes altid at have lært, at ks og kb for et syrebasepar er omvendt proportionale men med proportionalitetskonstanten Kv = 1,00 * 10^-14 M^2
 

Hjælp :)


Skriv et svar til: styrkekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.