Matematik

integralregning

29. maj 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en funktion er givet v. f(x) = 6x^2

og jeg skal bestemme den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10)?

Jeg har fundet stamfunktionen til 2x^3 + k men hvad skal man derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Så løser du ligningen F(1) = 2*13 + k = 10 for k.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2011 af EnellerandenSTX (Slettet)

Sæt punktet ind og isoler k:

F(1)=10 <=> 2*1^3+k=10


Svar #3
29. maj 2011 af ACBorup (Slettet)

 ok det giver god mening. Kan det passe at den endelige stamfunktioner bliver y = 2x^3 + 8 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2011 af EnellerandenSTX (Slettet)

Nemlig!


Svar #5
29. maj 2011 af ACBorup (Slettet)

 Super - mange tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.