Matematik

afstanden

01. juni 2011 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at løse den her opg. (uden hjælpemidler)

Forstår den ikke helt. Jeg havde tænkt i retningen af at de 2 trekanter er ensvinklede og dermed også ligedannede, men det giver ikke helt mening med de 200 cm :s


Svar #1
01. juni 2011 af Mahal-pigen (Slettet)

vedhæftet

Vedhæftet fil:trekant.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

På grund af reflektionsloven er de to trekanter ensvinklede, og de er også retvinklede, så man får umiddelbart ligningen

x / (200 -x) = 30/90 = 1/3  , hvoraf x = 50cm .

At trekanterne er retvinklede, benyttes ikke.


Svar #3
01. juni 2011 af Mahal-pigen (Slettet)

hvordan kommer du frem til x / (200-x)

Forstørrelsesfaktoren er 3 :s. Forstår ikke helt din metode


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den lille trekant har kateterne x og 30cm , mens den store trekant har kateterne (200cm -x) og 90cm . Der er det samme forhold mellem ensliggende sider, hvoraf ligningen i #2 fremkommer.


Skriv et svar til: afstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.