Matematik

Regler for retvinklet og vilkårlig trekanter

04. juni 2011 af Snooky (Slettet)

Ja, hvad lyder de på????? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

                                                         sin(A) = a/c

                                                         cos(A) = b/c

                                                         tan(A) = a/b

                                sinusrelationerne er som følgende

                                                         sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

                                mens cosinusrelationerne er givet ved

                                                         a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)


Svar #2
04. juni 2011 af Snooky (Slettet)

 Er det bare reglerne? eller må jeg prøve at sende din min opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Der er selvfølgelig også Pythagoras læresætning. Hvilke regler tænkte du på?


Svar #4
04. juni 2011 af Snooky (Slettet)

 Min lærer har bedt mig om reglerne for en retvinklet trekant, så jeg ved faktisk ikke helt hvad hun mener.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2011 af NejTilSvampe

 og herons formel


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det må være de regler, der omtales i #1, #3 og #5 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Herons formel for arealet T af en trekant gælder for en vilkårlig trekant:

T = [ s·(s - a)·(s - b)·(s - c) ]1/2 , hvor s = (a+b+c)/2

For en retvinklet trekant, hvor c er hypotenusen, antager Herons formel den mere velkendte form

T = (1/2)·a·b


Skriv et svar til: Regler for retvinklet og vilkårlig trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.