Kemi

stofmængdeberegning

05. august 2011 af Anna Elisabeth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses denne opgave?

Hvor mange mol HNO3 er der i 100,0mL konc. salpetersyre (masse% er 65% og densitet er 1,4g/mL?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først massen af HNO3 i blandingen, og beregn dernæst molekylmassen af HNO3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2011 af -MG- (Slettet)

Du bruger formlen

densitet = masse / volumen

-du isolerer masse og finder dens værdi da du siger at de to andre værdier er kendte.

Når du har massen kan du finde stofmængden ved hjælp af formlen n = m * M

M finder du ved hjælp af det periodiske system. Det er molarmassen.

så har du m og M. Det er bare at indsætte i formlen derefter:)

Sådan ville jeg løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2011 af mathon

salpetersyrens molaritet:
                                      c = p·10-2·d/M  =  0,65 · (1400 g/L) / (63,02 g/mol)  = 14,44 M

                                      n = V·c = (0,100 L) · (14,44 mol/L) ≈ 1,44 mol


Skriv et svar til: stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.