Matematik

Differentialregning

14. august 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Jeg skal finde f´(x) for f(x) = x (2/x) + 12

Det er en sum, hvor f(x) = x(2/x) og h(x) = 12

f´(x) 1 * (2/x) + x * [(0*x - 2* 1)/x2] <=> f´(x) = (2/x) + (-2x/x2) <=> (2/x) + (-2/x) <=> 0/x = 0
 

Derfor bliver g(x) = 0

Men det er ikke korrekt, hvad har jeg gjort galt?
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Er du sikker på at du har skrevet den korrekte funktion op?

        f(x) = x(2/x) + 12 = (2x/x) + 12 = 2 + 12 = 14

        f '(x) = 0 


Svar #2
14. august 2011 af elissa92

Ja, men matematikprogrammet, MathCad siger, at det er forkert.

Vil det sige, at min mellemregninger og resultat er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Når du skriver g(x), mener du så f '(x)?

Kan det være rigtigt at din funktion hedder f(x) = x(2/x) + 12?


Svar #4
14. august 2011 af elissa92

Nårh, ja, jeg mener g(x). Ja, det er det, den hedder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

      Umiddelbart, hvis du har funktionerne

             g(x) = x·(2/x) og

             h(x) = 12 , 

      vil du få funktionen

             f(x) = g(x) + h(x) = x·(2/x) + 12 = (2x/x) + 12 = 2 + 12 = 14

      hvis differentialkvotient er

             f '(x) = 0


Svar #6
14. august 2011 af elissa92

Okay, opgaven lød således: Bestem differentialkvotienten i x = 1 for følgende tilfælde, g(x) = x(2/x) + 12.
Jeg lavede mine mellemregninger, så jeg kunne indsætte 1 i stedet for x  i g´(x), og jeg får 0.
Er det ikke korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Men g(x) vil blive en konstant uden variable, så du kan ikke indsætte x = 1.


Svar #8
14. august 2011 af elissa92

Ja, det kan jeg se, det er derfor, jeg undrede mig. Men det var kun én ud af flere opgaver, jeg skulle løse, hvor jeg skulle indsætte x = 1 :)
Tak for hjælpen. Der er lige en sidste ting, jeg skulle bestemme tallet k, så vektorerne b = (8   4) og c = (1     k) har samme længde. Sådan gjorde jeg;    | b | =  √(82 + 42) = 7,21     | c | = √(12 + k2 ) = 7,21    solve, k = 7,14

Er der ikke en nemmere løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Nej, det er formentlig den hurtigste metode, du har valgt. Du har bare regnet forkert. Du får derimod:

√(82 + 42) = √(12 + k2 ) ⇔

82 + 42 = 12 + k2 ⇔

64 + 16 = 12 + k

k = √(79) = 8,89 ≈ 8,9


Svar #10
14. august 2011 af elissa92

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.