Kemi

Forbrændingsvarme

30. august 2011 af Korkproppen (Slettet)

Forbrænding af 0.1584 g benzoesyre (C7H6O2) forøger temperaturen af et bombekalorimeter med 2.54°C.
Beregn kalorimeterets varmekapacitet, idet benzoesyres forbrændingsvarme er 26.42 kJ/g. 0.2130 g vanillin
afbrændes i det samme kalorimeter, hvilket giver en temperaturstigningpå 3.25 °C.

Hvad er forbrændingsvarmen pr. g og pr. mol vanillin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af mathon

da C her betyder varmekapacitet skrives ΔT i Kelvin-grader

 

                                            Ckal·(2,54 K)  =  (0,1584 g)·(26,42 KJ/g) = 4,18493 kJ

                                            Ckal = (4,18493 kJ) / (2,54 K) = 1,64761 kJ/K

    vanilin:
                                            forbrænding af  0,2130 g vanillin udvikler (1,64761 kJ/K)·(3,25 K) = 5,35473 kJ

                                            forbrænding af  1 kg vanillin udvikler (5,35473 kJ)·(1000/0,2130) = 25139,6 kJ
 

                          vanilins forbrændingsvarme = 25,1396 MJ/kg


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2011 af mathon


 

                          vanilins forbrændingsvarme pr g:  = 25,1396 kJ/g

                          vanilins forbrændingsvarme pr mol: = (25,1396 kJ/g)·(152,14 g/mol) = 3,82474 MJ/mol


Skriv et svar til: Forbrændingsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.