Matematik

Beregning af to skæringspunkter g(x) og f(x) af parabler

07. september 2011 af frederikkedp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen (matmatikker måske)

Jeg er sproglig i gymnasiet men med MatB så er sku lidt ude på et sidespor.

Jeg skal finde skæringspunktet af to parabler (hvornår de skærer hinanden)  g(x) er ikke helt en parabel

f(x)= a) -2x2+12x-10

g(x)= 2x-2 (ikke en parabel) så vidt jeg ved :)

 

har regnet Top punkt og Nul punkt for f(x)

Tp=((-b)/2a¦(-d)/4a)= ((-12)/(2*(-2))¦(-64)/(4*(-2)))= (3,8) 

 Np= (-b+√d)/2a= (-12+√64)/(2*(-2))= (-4)/(-4)= 1

 

jaae... ved ikke om nogen har forstand på det her. Fordi jeg kan åbenbart ikke kun nøjes med at tegne graferne ind og se hvornår de skærer hinanden der skal åbenbart også en beregning med... (tror jeg)

 

JEG ER PIS' FORVIRRET, HÅBER I KAN HJÆLPE!

 

denne skal afleveres i morgen tidlig. Håber i kan hjælpe!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for funktionen g(x) er en ret linie. Find x-koordinaterne til skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer ved at løse ligningen f(x) = g(x) .


Skriv et svar til: Beregning af to skæringspunkter g(x) og f(x) af parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.