Kemi

Hvad gør jeg forkert?

15. september 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved 298K er K = 0,090 for reaktionen:


H2O(g) + Cl2O(g) ? 2HOCl(g)
Beregn koncentrationen af alle tre stoffer efter ligevægt er indtrådt for hvert af følgende tilfælde:

           H2O(g) + Cl2O(g) ? 2HOCl(g)
Start: 1,0g       +   2,0g

M(H2O) = 2*1,008+16 = 34,016g/mol

n(H2O) = m(H2O)/M(H2O) = 1,0g/(34,016g/mol) = 0,294M

c = n/V = (0,294M)/(1,0L)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Koncentrationer for en gas? Suk.

Jeg håber inderst inde det blot er en meget dårlig formulering fra din læres side (jeg er fuldt ud klar over det kan lade sig gøre, men for en C-niveau opgave virker det sku besynderligt).

Som regel er K et udtryk af partialtryk hvis der er tale om gasser.


Svar #2
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

ja, men jeg kan ikke komme videre. Jeg går ud fra, at det jeg har lavet er forkert?


Svar #3
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Undskyld, det var vist ikke hele opgaven jeg fik med :)

Ved 298K er K = 0,090 for reaktionen:

H2O(g) + Cl2O(g) --> 2HOCl(g)

Beregn koncentrationen af alle tre stoffer efter ligevægt er indtrådt for hvert af følgende tilfælde:
a. 1,0g H2O og 2,0g Cl2O blandes i en 1,0L beholder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Hvis det stod til mig ville jeg rette på opgaven...

Men om ikke andet er selve tanken at du skal se på reaktionen sådan her:

 

                                    H2O                     +                  Cl2O               <--/-->       2HOCl

Før ligevægt         0,0556 mol                                  0,01151 mol                         0 mol

Efter ligevægt       0,0556 mol - x                          0,01151 mol - x                           x

.

Hvor dine 1g af stoffet blot er omregnet til stofmængder vha. formlen n = m/M

.

Og

K = x^2 / ( (0,0556-x)*(0,01151-x) ) = 0,090

og løse ovenstående ligning for x. Så kan du løse ligningerne efter ligevægt, da du kender x, og se hvad de egentlige stofmængder er, og når du har stofmængderne dividerer du dem bare med volumen af beholderen.

 


Svar #5
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

hvad vil du bruge idealgasliningen til?


Svar #6
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

finde stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Jeg rettede den væk fra ovenstående indlæg.

Jeg vil bruge n = m/M til at finde stofmængden.

Jeg har blot et problem ved at se en reaktion bestående af gasser blive beregnet som koncentrationer; det er ikke andet end en principsag og du bør glemme hvad jeg skrev om idealgasligningen.


Svar #8
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

M(H_2 O)=2*1,008+16=18,016g/mol

n(H_2 O)=m(H_2 O)/M(H_2 O) =1,0g/(18,016g/mol)=0,555M

Hvordan får du stofmængden af Cl2O til at give 0,01151?

Jeg får:

M(Cl_2 O)=2*35,45+16=86,9g/mol

n(Cl_2 O)=m(Cl_2 O)/M(Cl_2 O) =2,0g/(86,9g/mol)= 0,023M

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Det er blot fordi jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren og troede der stod 1 g Cl2O. Godt set :)


Svar #10
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

(:


Svar #11
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Endnu et spørgsmål. Du siger minus x, fordi du ikke ved, hvor meget, der er blevet omdannet efter ligevægt right?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Yep, lige præcis. X er blot en ukendt værdi.

Jeg bliver faktisk helt i tvivl om der skal stå 2x eller bare x under produktet. Jeg tror faktisk der skal stå 2x, for hver gang reagenserne reagerer, dannes der 2gange produktet.
Jeg skrev svaret lidt hurtigt; må du undskylde. Selve tanken var at give dig et indtryk af fremgangsmåden.

Nyt skema

                                  H2O                     +                  Cl2O               <--/-->       2HOCl

Før ligevægt         0,0556 mol                                 0,023 mol                         0 mol

Efter ligevægt       0,0556 mol - x                          0,023 mol - x                          2x

 

K = (2x)^2 / ( (0,0556-x)*(0,023-x) ) = 0,090


Svar #13
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Kan det passe, at koncentrationerne er:

K=x^2/(((0,0555-x)*(0,023-x) ) )=0,090
solve(x^2/(((0,0555-x)*(0,023-x) ) )=0,090,x)⇒x=0,008006

c(H_2 O)=n/V=0,047494mol/1L=0,047494M
c(Cl_2 O)=n/V=0,014994mol/1L=0,014994M


Svar #14
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Det er 2x :) jeg regner den lige om igen


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Din fremgangsmåde er rigtig; nu er det bare at stole på dine egne tal :)


Svar #16
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

hm.. skal der ikke stå 0,1L i stedet for 1 liter v. volumen?


Svar #17
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

c(H_2 O)=n/V=0,047494mol/0,1L=0,47494M
c(Cl_2 O)=n/V=0,014994mol/0,1L=0,14994M

n(HOCl)=2*0,008006=0,016012mol
c(HOCl)=n/V=0,016012mol/0,1L=0,16012M

Jeg er så i tvivl om, om der skal stå 1L eller 0,1L :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2011 af Phienix (Slettet)

Først skal du lige beregne den nye x efter vi ændrede lidt igen.

Men du skrev i #3 at din beholder var 1,0 L, så jeg vil umiddelbart sige du bare skal bruge den volumen.


Svar #19
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

Den nye x af hvad?


Svar #20
15. september 2011 af uiouio (Slettet)

ja nu har jeg set hvad du mener ihhh altså :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.