Fysik

Hurtigt spørgsmål :)

16. oktober 2011 af AnnePed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

JEg har en opgave der siger:

en kasseformet træplade med densiteten  0,59 g/cm3 flyder på vandet.

Kassens mål er 20 cm x 10 cm x 5 cm. Hvor stor er opdriften på pladen?

 

jeg vil bruge følgende formel:

 

Fopdrift= p * g * V hvor p=densitet

             =  o,ooo59 kg/m3 * 9,82 N/kg * 1000

jeg har omregnet o,59g/cm3 til o,ooo59kg/m3

 

har jeg grebet opgaven rigtigt an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2011 af peter lind

Ja. Når kassen flyder må opdriften være det samme som tyngdekraften på kassen. Ellers vil den jo bevæge sig op eller ned


Svar #2
16. oktober 2011 af AnnePed (Slettet)

nu fik jeg resultatet til at være 5,7938 men skal enheden så være kg ?

 

og hvis jeg nu skal beregne hvor dybt træpladen synker, vil det så være forkert at bruge følgende formel:  Ftyngde = m*g ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opdriften er en kraft, hvis størrelse måles i N .

Benyt, at opdriften er lig med tyngen af den fortrængte vandmængde.


Svar #4
16. oktober 2011 af AnnePed (Slettet)

Altså skal jeg benytte følgende Fopdriften = m *g = densitet af vand*Voulumen af det fortrængte *g  ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når pladen flyder, er opdriften i størrelse lig med tyngdekraften på klodsen, dvs. det er hele klodsens volumen, der indgår i det.

Derved kan man også bestemme massen af den mængde vand, der fortrænges og dermed højden af den fortrængte vandmængde, og dermed, hvor dybt pladen synker i vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2011 af peter lind

Rumfanget er rumfanget af kassen. Se #1


Svar #7
16. oktober 2011 af AnnePed (Slettet)

Jeg kan stadig ikke komme frem til hvordan jeg så skal finde ud af hvor dybt den synker, jeg troede det var "nok" at bruge følgende : Fopdriften = m *g = densitet af vand*Voulumen  *g


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2011 af peter lind

Ifølge #0 skulle du finde opdriften ikke hvor dybt den synker. Hvis det er dybden du skal finde skal du bruge opdrifte beregnet som i #6. Denne skal så findes som rumfangt af fortrængt vand* massefylde af vandet*g. Rumfanget af vandet er arealet af kassen* dybden den synker.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Opdriften har størrelsen

Fopdrift = A·hplade·ρplade·g

hvor A er pladens areal, og hplade = 5cm .

Pladen stikker da dybden hvand , så at

A·hvand·ρvand·g = Fopdrift = A·h·ρplade·g , hvorfor

hvand = hplade·ρplade / ρvand


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.