Kemi

hvor mange gram frie Fe3+ findes i 1L opløsning?

18. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

for kompleksdannelsen:  Fe3+ (aq)  + 3F-  (aq)  ⇔ FeF3 (aq)

er ligevægtkonstanten K= 1,0* 1014,00 M3 ved 25 grader.

 

a)

beregn hvor mange gram frie Fe3+ der findes i 1000 mL opløsning når man blander:

500mL 0,020M Fe(NO3)3 opløsning med 500mL 0,10M NaF opløsning.

 

der tages kun hensyn til ligevægten ovenfor.

 

hvordan skal jeg gribe den an? hvad skal jeg gøre?


Svar #1
19. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

skal jeg finde koncentrationen af Fe3+ først ? eller og hvis ja hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2011 af mathon

 

                          FeF3 er let opløseligt

se
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron%28III%29_fluoride


Svar #3
19. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

kan bare ikke se hvordan det sku hjælpe mig 


Svar #4
19. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

betyder det ikke bare at den spaltes i ioner, som er vist i ligevægten 


Svar #5
19. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

Har prøvet : [Fe3+]= 0,020 x 0,50l =0,01 [F-]= 0,10 x 0,5 = 0,05 Og nu sidder jeg fast

Svar #6
19. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

har fundet ud af det


Skriv et svar til: hvor mange gram frie Fe3+ findes i 1L opløsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.