Matematik

Trekant i koordinatsystem

10. november 2011 af Syrlingerne (Slettet) - Niveau: A-niveau

a. Undersøg om ?ABC er retvinklet, når A(-8,-3),B(3,15) og C(15,5 ;17,5).

b. Vis, at punkterne P(2,1),Q(-1,5) og (8,-6) ikke ligger på ret linje. Beregn derefter arealet af ?PQR.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud matematisk? Den eneste måde lige at løse det på, som jeg kan komme på er at tegne trekanten i et koordinatsystem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af mathon

a)
   beregn sidelængderne
                                                  a = |BC|      b = |AC|       c = |AB|

   og undersøg  om
                                                  c2 = a2 + b2


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af PeterValberg

b)
Brug to af punkterne til at bestemme en forskrift for den rette linje gennem de to punkter...
Indsæt derefter det tredje punkt i forskriften, - passer det, ligger alle tre punkter på en ret linje ellers ikke

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2011 af PeterValberg

#2 de ligger ikke på en ret linje :-)

doh, ... det fremgår da egentligt også af opgaveteksten, - skal huske at læse det hele :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. november 2011 af Syrlingerne (Slettet)

Tak for det! :)


Skriv et svar til: Trekant i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.