Matematik

Hjælp til løsning af andengradsligning!!

16. december 2011 af hojjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne ligning der skal blive til en andengradsligning!
(3*x)/(x+1)-8=(-3*x)/(x-1) 

((x+1)3 x)/((x+1))-8=(-3 x(x+1))/(x-1)

(x-1)3 x-8=(-3 x(x+1)(x-1))/((x-1))

3 x^(2)-3 x-8=-3 x^(2)-3 x

Jeg får diskriminanten til at være negativ og den skal være positiv, da der er to løsninger.

Er det den rigtigt måde jeg har gjort det på?

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

se

       

Vedhæftet fil:ligningsløsning_25.doc

Skriv et svar til: Hjælp til løsning af andengradsligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.