Matematik

Differentialligning

04. januar 2012 af bahhjhhh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

 

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx = 1+3y^2/x, og grafen for f går gennem P(2,3).

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P:

 

Har jeg gjort følgende, men jeg aner ikke om det er rigtigt, nogen der kan forklare/hjælpe?

dy/dx = 1+3y^2/x <-> 1+3*2^2/3 = 13/3

Y=f'(x0) (x-x0) + f(x0) <-< y=

 

Jeg er gået helt i stå, det vil være dejligt med hjælp til lektien!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt differentialligingen til at beregne f'(2) . Du har byttet rundt på y og x i din beregning af den afledede.

f'(2) = 1 + 3·f(2)2/2 = 1 + 3·32/2 = 1 + 27/2 = 29/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)


Svar #4
04. januar 2012 af bahhjhhh (Slettet)

1 + 27/2 = 29/2

Skal det ikke være 28/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er da 29/2 . Forlæng 1 til 2/2 og læg så brøkerne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2012 af MeleneSørensen (Slettet)

Jeg sidder med den samme opgave til afleveringen, og mine udregninger er langt ude! Vil du/I vise, hvordan hvordan man regner den ud, fordi min aflevering består nærmest kun af den type opgave. Så har jeg en vejledning! Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er oplyst, at f(2) = 3, og man beregner ved hjælp af differentialligningen, at f'(2) = 29/2 . Ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (2,3) er da

y = (29/2)·(x - 2) + 3 = (29/2)x -26


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2012 af MeleneSørensen (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.