Kemi

beregning af hvor mange mol der kan opløses

16. januar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn hvor mange mol Cu2S(s) der kan opløses i 1L af en buffer hvor pH er fastholdt på 10,00

(1) Cu2S (s) → 2 Cu+ (aq) + S2− (aq) L = 2,93•10−48 M3
(2) S2− (aq) + H2O ?? HS− (aq) + OH− (aq) Kb = 1,0•100 M−2


Opløselighed af Cu2S (s) i bufferen beregnes fra ligevægten (X1) = (1) + (2)
Kx = L • Kb = 2,93•10−48 • 1 = 2,93•10−48 M4
(X1)              Cu2S (s) + H2O ?? 2 Cu+ (aq) + HS (aq) + OH(aq)
Ligevægt                                        2x                   x                1,0•10−4


Kx1 = 2,93•10−48 = 4x3 1,0•10−4 → x = (2,93•10−44 / 4)? = 1,9421•10−15 M.


Der kan opløses 1,9•10−15 mol Cu2S (s) i bufferen ved pH fastholdt på 10,00

 

den er løst ja men det er lang tid siden jeg har lavet den og er i gang med at læse op til eksamen og kan ikke huske hvad jeg har gjordt her 

 

hvor får jeg 1,0*10-4 fra som står under OH- omkring ligevægten og hvordan kan det blive 4x3???


Svar #1
16. januar 2012 af ansigtet (Slettet)

har fundet ud af det


Skriv et svar til: beregning af hvor mange mol der kan opløses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.