Matematik

Potensfunktion -hjælp!

23. januar 2012 af GryThomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg sidder med en aflevering om potensfunktioner, og mangler nu bare en enkelt opgave der lyder sådan:

 

Gør rede for differentiation af en potensfunktion og bevis at:

 

f(x)= kvadratroden af x => f'(x) = 1/2kvadratroden af x

(Uploader et billede af ligningen så man bedre kan forstå den)

 

Forstår ikke rigtigt hvad jeg skal, så vil enormt gerne have noget hjælp hvis der sidder nogen derude med lidt mere forstand på det end jeg har! :-)

 

(Har lavet den del hvor jeg skal gøre rede for differentiation)

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af nielsenHTX

den kan findes med (xn)'=nxn-1 ,  hvis din lærer har bevist den, vil jeg mene det er nok, men ellers skal du bruge tretrinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis f(x) = xn er en funktion, du kender beviset til differentialfunktionen, kan du blot benytte f'(x) = n·xn-1. Eller også kan du bruge tretrinsreglen som #1


Svar #3
23. januar 2012 af GryThomsen (Slettet)

Mange tak! Vil jeg prøve at finde ud af :.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2012 af Tyrael (Slettet)

Se #1 og #2. 


Svar #5
23. januar 2012 af GryThomsen (Slettet)

Så altså når jeg skal differentiere en potensfunktion skal jeg bare altid bruge f'(x) = n·xn-1 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Ja men, du skal huske, at der står "bevis". Hvis du beviser formlen af potensfunktion, så kan du da bare bruge formlen til at differentiere med i stedet for 3trinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2012 af nielsenHTX

#5 ja √ er det samme som x½ (den gælder ikke for n=-1)


Svar #8
23. januar 2012 af GryThomsen (Slettet)

Altså der var en der løste den for mig, og nu er den væk, men har skrevet den ind. Ved ikke om personen stadig læser med, men var det forkert det der var lavet, siden den er slettet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Den var ikke forkert ... Brugeren ønskede jo at du skulle løse det selv. ^^,


Svar #10
23. januar 2012 af GryThomsen (Slettet)

Havde også bare regnet med vejledning da jeg oprettede tråden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis du er nybegynder til at lære sådan noget, er det en god ide for dig at starte med tretrinsreglen efter min mening. Det står sikkert mere om det i din matbog.


Skriv et svar til: Potensfunktion -hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.