Matematik

Hvor lang tid er maskinarbejderens effektive arbejdstid?

15. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

En maskinarbejder arbejder otte timer om dagen. Et emne har en køretid på fire minutter og 30 sekunder. Derefter gør han noget ved maskinen i 30 sekunder. Sådan fortsætter han i de otte timer.

Hvor lang tid er maskinarbejderens effektive arbejdstid på en dag?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2012 af AskTheAfghan

Hvad er dit bud?


Svar #2
15. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Mit eget bud er 48 minutter.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Jeg tror det er et godt bud ;)


Svar #4
15. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

han arbejder hvert 5. minut (4,5 + 0,5)

der går 8*60 = 480 minutter på 8 timer.

480 / 5 = 96

Så 96 gange gør han noget på maskinen om dagen.

96 * 30 = 2880 sekunders effektiv arbejdstid

svarer til 48 minutter.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

Man må da håbe for den stakkels maskinarbejder, at han får tid til at spise frokost i løbet af dagen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2012 af NejTilSvampe

;) 

Hvad havde du gjort hvis 

480 og 5 ikke gik op? altså at det var et decimal tal.


Skriv et svar til: Hvor lang tid er maskinarbejderens effektive arbejdstid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.