Fysik

Tog hastighed

01. marts 2012 af malthe0326 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal bruge hjælp til at udregne et togs hastighed, her er den information jeg har.

 

Et ICE3 togsæt består af 8 vogne. Et togsæt har en masse på 409 ton, og toget medtager 415 personer som i gennemsnit vejer 65 kg.

På et bestemt tidspunkt under kørslen yder togets elmotorer en samlet effekt på 8 MW og en samlet trækkraft på 4,55 · 105 N.

 

togets acceleration er 1,0436 m/s^2

 

Bestem togets hastighed?

 

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at effekt P er udført arbejde A pr tid:

P = dA/dt = d(F·s)/dt ,

hvor F = m·a er den ydede trækkraft, og s er den tilbagelagte vejlængde. Her betragtes kraften konstant, så vi har

P = F·ds/dt = F·v ,

hvoraf

v = P/F


Svar #2
01. marts 2012 af malthe0326 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Tog hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.