Matematik

Skæring med førsteaksen

10. marts 2012 af sofiiehansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har fået en opgave, som jeg skal løse uden hjælpemidler, men jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe den an, håber der er nogle der kan hjælpe. :-)

En funktion er givet ved f(x)=x^(2)-4x-5.

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

Jeg vil tro at man skal sætte ligningen lig 0? Men så ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre, når opgaven skal løses UHJ.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2012 af mathon

 

                                                 f(x) = y = x2 - 4x - 5 = 0

                                                                x2 - 4x - 5 = 0                      helt almindelig andengradsligning


Svar #2
10. marts 2012 af sofiiehansen (Slettet)

Men hvordan skal jeg så løse den for at finde x-værdierne? På lommeregner giver x=-1 eller x=5


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. marts 2012 af mathon

            3 år i gymnasiet og kan ikke løse en andengradsligning     :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2012 af mathon

                                                        x2 - 4x - 5 = 0

                                                       (x - 2)2 - 9 = 0

                                                       (x - 2)2 - 32 = 0

                                                       (x-2 - 3) · (x-2 + 3) = 0

                                                       (x - 5) · (x + 1) = 0

 


Svar #5
10. marts 2012 af sofiiehansen (Slettet)

Jeg ved godt at man skal bruge diskriminanten for at finde rødderne, men jeg kunne ikke få det til at give det rigtige resultat, så slap af.

Har dog fået det til at give det rigtige nu. Men tænk at man ikke kan spørge om noget, uden man derefter skal nedgøres.


Brugbart svar (3)

Svar #6
10. marts 2012 af mathon

        
                ...men provokationen fik dig "tændt" og udløste dermed den ønskede pædagogiske aktivering

 

                ...om end det var lidt forfængelighedsmæssigt vovet.                 :-)


Skriv et svar til: Skæring med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.