Matematik

Hjælp!!!

19. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

en parabel er givet ved ligningen y=x^2-2x-8

Bestem koordinatsættet til parablens skæringspunkter med førsteaksen

nogen, der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen x2 -2x -8 = 0 . Løsningerne er skæringspunkternes førstekoordinater.


Svar #2
19. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

x^2-2x=8 

hvad skal jeg så? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er en 2.-gradsligning. Løs den, som du vil løse enhver anden 2.-gradsligning.


Svar #4
19. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

kan det passe x= 2 og x=4?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte dit løsningsforslag i ligningen.


Svar #6
19. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

b=-2 a=1 ogc=-8

d=36 og når jeg regner det ud, får jeg x=-4 og x=4


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Diskriminanten er regnet korrekt; men du regner ikke rødderne ud korrekt.

x = (-b ±√d)/(2a) = (2 ± 6) / 2 = 1 ± 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

er det rigtigt så, at

x=4 og x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2013 af mathon

#8
               Ja


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Må jeg se hvordan I regner diskriminanten ud? jeg får det nemlig også til 36. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2018 af mathon

                          d=(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-8)


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Ja men (-2)^2 giver 4

4*1*(-8)=-32

Så står der 4-32=-28

Hvordan kan regnestykket give 6?. Når man regner det ud giver det -28?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. januar 2018 af mathon

                          d=(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-8)

                          d=4-\left ( -32 \right )

                          \small \sqrt{d}=\sqrt{6^2}=6


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Men hvorfor skal man tage kvadratroden af d?


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. januar 2018 af Mathias7878

.. fordi man bruger løsningsformlen:

                                                               \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Men løsningsformlen bruger man jo først efter man har fundet diskriminanten. Først finder man d, og derefter bruger man løsningsformlen hvis d>0


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. januar 2018 af Mathias7878

Ja og i #14 har mathon fundet frem til, at deskriminanten er positiv og så har han bare regnet ud, hvad kvadratroden af den er :=)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.